HVAC-Råd Du Må Ha Akkurat Nå

Mange vet ikke hvordan de skal vedlikeholde et HVAC-system, men det er noe de bør vite hvordan de skal gjøre. Å lære om å velge de beste HVAC profesjonelle erstatnings- eller reparasjonstjenestene er en smart ting huseiere kan gjøre. Fortsett å lese for det du må vite.

Hvis du ønsker å holde klimaanlegget effektivt, må du skifte eller rengjøre luftfilteret en gang i måneden. Se i brukerhåndboken på a / c for instruksjoner om hvordan du rengjør filteret. Kjør aldri enheten når filteret er fjernet, og la filteret tørke før du installerer det igjen.

Få alle detaljene angående et ødelagt system før du ber om reparasjon. Få merkevaren, modellnavnet, og hvis du kan, bør du få vedlikeholdshistorikken ut. Entreprenøren vil trolig trenge all denne informasjonen.

Se til naboene og familien din for å få anbefalinger fra gode VVS-spesialister. Sannsynligvis er det noen du kjenner som allerede har gjort massevis av undersøkelser. Bruk denne kunnskapen for å hjelpe deg med den beste spesialisten du kan. Dette kan også spare deg for mange timer med forskningstid og penger.

Hvis viftekondensatoren på enheten har porter for olje, må du sørge for å smøre den en gang i året. Du vil se gummi- eller metallhetter som dekker portene. Bruk en lett, vaskemiddelfri SAE 20-olje, og legg 10 dråper i hver port.

Når du ikke lenger bruker utendørs klimaanlegget, må du beskytte det med et tett deksel. Dette holder den fri for rusk, frost og snø, slik at du får en arbeidsenhet når våren kommer, og du er klar til å avdekke den og bruke den igjen.

Hvis du vil avkjøle hjemmet ditt om sommeren uten å bruke klimaanlegget fullt ut, bør du vurdere å installere vifter i hjemmet ditt. En loftsvifte kan blåse varm luft ut mens du suger inn kald luft i kjelleren din, og takvifter hjelper deg med å fordele luften i rommene dine jevnt.

Hvis du har fans på plass for å gjøre VVSen din mer effektiv, må du være sikker på at de snur i riktig retning. De burde skyve luft nedover folket i rommet for å avkjøle huden. Hvis det blåser oppover, skyver det bare varm luft inn i rommet.

Installering av vinduer med doble vinduer kan spare mye penger over enkeltruter, så oppgrader hvis du kan. I løpet av sommeren vil bruk av vinduer med dobbeltrute bidra til å holde den kalde luften låst inne i huset. Som med andre skritt du tar for å forbedre din evne til å holde luftkondisjonering eller oppvarmet luft inne i hjemmet ditt, kan vinduer med doble vinduer hjelpe deg med å spare på energikostnadene.

Et HVAC-system lar deg og familien hvile komfortabelt i hjemmet ditt. Men hvis du ikke har riktig kunnskap når det gjelder å ansette riktig reparatør, kan du få mye frustrasjon når du går i pauser. Heldigvis, bevæpnet med informasjonen ovenfor, kan alle huseiere vite nøyaktig hva de skal gjøre.